Smażone nadziewane jajka


Te jajka wyglądają na mega skomplikowane, a tak naprawdę przygotowywuje się je w kilka minut. Powiecie niby nic takiego, a będziecie zajadać się aż uszy królika ;) będą się trząść. Bez nich nie ma Wielkanocnego śniadania. Więc jeśli jeszcze ich nie jedliście, a macie jajka w domu- jutro jest szansa zabłysnąć ;)

SKŁADNIKI
dla 3 osób
→3 jajka ugotowane na twardo (dobrze jakby nie pękły podczas gotowania, więc najlepiej je gotować w temperaturze pokojowej, wkładamy do lekko osolonej wody)
→ łyżka masła
→ łyżka śmietana
→ sól, pieprz
→ koperek
WYKONANIE
Ugotowane na twardo i wystudzone jajka kroimy wzdłuż bardzo ostrym nożem. Ze skorupek delikatnie wyciągamy łyżeczką zawartość i drobno kroimy. Przekładamy ją do miseczki, solimy i pieprzymy, dajemy miękkie masło i śmietanę oraz koperek. Dobrze mieszamy. Masą nadziewamy skorupki z jajek. Smażymy kilka minut na maśle. Można podawać posypane jeszcze koperkiem lub kiełkami.

🥚SMACZNEGO🥚


Komentarze