Wegańska pasta wędzona

To jest prawdziwy hit !!! smak tak głęboki, ostry, wędzony, słodki, słony i w ogóle to umami. Smakuje nawet na najgorszym i  czerstwym chlebie bezglutenowym z Żabki ;) Przepraszam Żabkę za to porównanie, ale te chleby macie naprawdę niesmaczne. Za to wegańskie hot-dogi najlepsze. Niestety wczoraj przeczytałam skład parówki wege, a tego nie da się odzobaczyć ;) Pewnie dlatego tak dobrze smakują ;) Ale ja tu nie o hot-dogach, tylko o zdrowej paście do chleba, tostów, nachosów, którą robi się jakieś 5 minut (bez mycia naczyń).
SKŁADNIKI
→ kostka wędzonego tofu
→ połowa suszonych pomidorów ze słoika wraz z połową zalewy
→ 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i wędzonej
→ łyżka sosu sojowego
→ garść czarnych lub zielonych oliwek bez pestek
→ mała cebula
→ ząbek z czosnku
→ pół papryczki chili lub trochę papryki ostrej w proszku

WYKONANIE
W zasadzie przepis jak to zrobić zamyka się w 1 zdaniu. Blendujemy wszystko :)


🧅SMACZNEGO🧅



Komentarze