Pasta rybna Mariusza

Ta pasta rybna jest inna niż wszystkie, bogata w smaku, puszysta, mocno rybna i smakuje Wszystkim. Z domową focaccią wchodzi jak masełko. Jeszcze do tego ryby były przywiezione prosto z nad morza, zostały wymienione na oscypki i w prezencie dostałam ten przepis. Genialny :) uważajcie tylko na ości z makreli ;)


SKŁADNIKI
na kilka osób
→ makrela wędzona
→ 3 brzuszki łososia wędzone lub kawałek łososia wędzonego na ciepło
→ 2-3 ogórki konserwowe/korniszony
→ cebula czerwona
→ 2 jajka ugotowane na twardo 
→ łyżka majonezu (ja użyłam wegański z cieciorki)
→ pół słoiczka koncentratu pomidorowego
→ łyżka śmietany
→ sól, pieprz do smaku



WYKONANIE:

Obieramy makrelę z ości i rozdrabniamy w misce z łososiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki. Ścieramy na grubej tarce jajka. Doprawiamy i dodajemy majonez, śmietanę, koncentrat pomidorowy. Dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze