Pasta prawie jak jajeczna
Uwielbiam jajka, jednak nie mogę ich jeść tyle, ile bym chciała. Poszukiwanie smaków, które przypominają mi jajka, a nie zawierają cholesterolu, trwa :) Ta pasta z tofu jak najbardziej spełnia te wymagania. A robi się ją w 5 minut. Czyli tak, jak ja lubię.
SKŁADNIKI
dla kilku osób
→ kostka naturalnego tofu
→ łyżeczka soli kala namak (ten zapach jajka:)
→ 1/2 łyżeczki musztardy
→ 3 łyżki oliwy
→ łyżeczka kurkumy (ten żółty kolor :)
→ 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
→ łyżka płatków drożdżowych
→ odrobina pieprzu
→ szczypiorek
WYKONANIE:
Miksujemy wszystkie składniki, oprócz szczypiorku, który dodajemy do smaku na samym końcu.
🧄SMACZNEGO🧄
Komentarze
Prześlij komentarz