Najsmaczniejsza na świecie pasta jajeczna

 Uwielbiam jajka w każdej postaci, oczywiście te od szczęśliwej kurki. Stąd ta pasta jajeczna już dawno skradła moje serce. Zresztą nie znam osoby, której by nie smakowała. Z reguły znika ze stołu po paru minutach :) Jedyne co naprawdę do niej potrzebujecie, to mega dojrzałe awokado. Takie, że można je spokojnie rozgnieść widelcem na masę. Ja kupuję z reguły te z odmiany hass. Taka pasta jest też świetna na wielkanocne śniadanie. Możną ją idealnie udekorować rukolą czy szczypiorkiem czy rzeżuchą, co tam zielonego lubicie.



SKŁADNIKI:

→ 3 jajka ugotowane na twardo
→ 1 dojrzałe awokado
→ łyżeczka soku z cytryny
→ sól, pieprz
→ starty mały ząbek czosnku
→ 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego bałkańskiego lub majonezu lub łyżeczka jogurtu i łyżeczka majonezu



WYKONANIE:

Awokado obieramy i rozgniatamy dobrze widelcem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy czosnek i starte jajka na grubej tarce. Solimy, pieprzymy. Mieszamy z jogurtem lub majonezem. Podajemy z rukolą, roszponka, sałatą ...

🥚SMACZNEGO🥚

Komentarze