Tatar z łososia, mango i awokado

 Taki wykwintny tatar możemy zjeść na niedzielne śniadanie lub kolację, albo elegancką przystawkę na imprezie. Robi się go szybko, jest pyszny, a do tego zdrowy, bo bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3. Polecam gorąco dla wielbicieli mango, awokado i łososia wędzonego. 

SKŁADNIKI: 

Dla 2 osób

→ 200 g łososia wędzonego

→ Dojrzałe awokado hass

→ Mango

→ Koperek

→ Limonka

→ 2 kromki razowego pieczywa

→ Sól różowa himalajska, pieprz i odrobina chili

→ Szalotka


WYKONANIE: 

Pokroić drobno awokado i szalotkę, wymieszać, skropić sokiem z połowy limonki i posolić. Osobno pokroić mango i wymieszać z koperkiem. Pokroić łososia wędzonego i popieprzyć. Metalowym krążkiem wykroić z 2 kromek razowego chleba 2 krążki. Układać na nim warstwowo awokado, łososia i mango. Można dodać odrobinę chili. 

🥑 SMACZNEGO 🥑



Komentarze