Tatar z łososia, mango i awokado
Taki wykwintny tatar możemy zjeść na niedzielne śniadanie lub kolację, albo elegancką przystawkę na imprezie. Robi się go szybko, jest pyszny, a do tego zdrowy, bo bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3. Polecam gorąco dla wielbicieli mango, awokado i łososia wędzonego.
SKŁADNIKI:
Dla 2 osób
→ 200 g łososia wędzonego
→ Dojrzałe awokado hass
→ Mango
→ Koperek
→ Limonka
→ 2 kromki razowego pieczywa
→ Sól różowa himalajska, pieprz i odrobina chili
→ Szalotka
WYKONANIE:
Pokroić drobno awokado i szalotkę, wymieszać, skropić sokiem z połowy limonki i posolić. Osobno pokroić mango i wymieszać z koperkiem. Pokroić łososia wędzonego i popieprzyć. Metalowym krążkiem wykroić z 2 kromek razowego chleba 2 krążki. Układać na nim warstwowo awokado, łososia i mango. Można dodać odrobinę chili.
🥑 SMACZNEGO 🥑
Komentarze
Prześlij komentarz