Ciasto z mango jak żółty ser
Ciasto, a właściwie deser, który wygląda obłędnie. Jak żółty ser. A smakuje słodko- bo mango i lekko kwaskowato- bo galaretki cytrynowe. Robi się go mega łatwo i szybko, jedynie musi poleżeć kilka godzin w lodówce. No i pamiętajcie o folii spożywczej żeby masa Wam nie wypłynęła zanim się zetnie. Dziurki robimy łyżeczką zamoczoną w gorącej wodzie.
SKŁADNIKI:
na formę o średnicy 24 cm
→ 4 galaretki cytrynowe
→ jogurt grecki 680 g
→ pulpa z mango 600g
→ 500 ml wody
WYKONANIE:
Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i zostawiamy do ostygnięcia. Pulpę z mango miksujemy z jogurtem i wlewamy do masy lekko tężejące galaretki. Mieszamy, wlewamy do formy zabezpieczonej folią spożywczą. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc do lodówki. Gdy masa stężeje robimy nieregularne dziurki np. łyżeczką zamoczoną w gorącej wodzie.
🥭 SMACZNEGO 🥭
Komentarze
Prześlij komentarz