Tacosy z tuńczykiem

 Super fajna przekąska, która nas zachwyciła w Santa Maria. I postanowiliśmy ją przenieść do ... Zółwina :). U nas tacosy były ze smażonym, drobno posiekanym tuńczykiem, ale spokojnie może to być tuńczyk z puszki. Do tego smażony papier ryżowy i marynowana czerwona cebulka, kolendra i mamy idealny finger food.

SKŁADNIKI:

→ papier ryżowy na sajgonki (do smażenia)
→ tuńczyk świeży (plaster)
→ majonez np wegański
→ cebulka pokrojona w kostkę
→ shichimi togarashi- ostra przyprawa japońska lub chili, sól



WYKONANIE:

Najpierw smażymy kawałki namoczonego wcześniej papieru ryżowego na oleju. W tym czasie papier się obkurczy i stanie chrupiący. Na usmażone płatki papieru dajemy farsz z tuńczyka i posypujemy świeżą kolendrą, dobrze pasuje tu też czerwona marynowana cebulka.






Komentarze