Szarpane boczniaki jak mięso

 Muszę Was przeprosić za tak długą ciszę, ale ilość pracy w ostatnim czasie przerosła nas i zaskoczyła. Stąd na bloga już zupełnie nie było czasu. Ale dziś podzielę się z Wami super przepisami na dwa rewelacyjne zamienniki mięsa, które smakują też mięsożercom. Można je wykorzystać do kanapki, placków, zapiekanki, tortilli czy quesadilla, tacosów czy nawet do makaronu czy ryżu. 



SKŁADNIKI: 

→ 250 g boczniaków

→ 2 cebule

→ 2 ząbki czosnku

→ łyżka papryki wędzonej

→ 2 łyżki ciemnego sosu sojowego

→ sól, pieprz, olej



WYKONANIE

Na oleju podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki  czosnek. Dolej pół szklanki wody i podduś aż woda odparuje. Dorzuć porwane na nitki dłońmi grzyby. Wszystko zrumień, dopraw papryką, sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie dosól. 

SMACZNEGO 

Komentarze