Szarpane boczniaki jak mięso
Muszę Was przeprosić za tak długą ciszę, ale ilość pracy w ostatnim czasie przerosła nas i zaskoczyła. Stąd na bloga już zupełnie nie było czasu. Ale dziś podzielę się z Wami super przepisami na dwa rewelacyjne zamienniki mięsa, które smakują też mięsożercom. Można je wykorzystać do kanapki, placków, zapiekanki, tortilli czy quesadilla, tacosów czy nawet do makaronu czy ryżu.
SKŁADNIKI:
→ 250 g boczniaków
→ 2 cebule
→ 2 ząbki czosnku
→ łyżka papryki wędzonej
→ 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
→ sól, pieprz, olej
WYKONANIE:
Na oleju podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dolej pół szklanki wody i podduś aż woda odparuje. Dorzuć porwane na nitki dłońmi grzyby. Wszystko zrumień, dopraw papryką, sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie dosól.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz